18 de juny del 2008

Imatges de la concentració de "Pirellistes" a Plaça Sant Jaume de Barcelona

Ahir finalment van desplaçar-se una desena d´autocars amb treballadors/es de Pirelli neumáticos,S.A. a concentrar-se a la Plaça Sant Jaume de Barcelona. Hi ha un àlbum d´a d´imatges que podeu consultar clicant el meu fotolog, a més d´altres com el de les imatges de Manel Mas, o aquest video de la concentració.
Cliqueu imatge , en un moment on manifestació transitava al mig de la via laietana, abans d´anar al Palau de la Generalitat per concentrar-se, amb consignes vàries, tipus Tronchetti nosaltres ja hem complert i tu, quan? , o Huguet, Montilla aixeca´t de la cadira, o referents a ex-ministre Clos, en relació als seus suposats contactes amb ministre italià que des d´ERC s´ha demanat explicacions a actual titular del Ministeri d´Indústria, Miguel Sebastián, que va dir en campanya electoral estatal durant visita a fàbrica, i saber quins passos s´han fet fins ara amb autoritats italianes.
En va haver-hi d´altres consignes no tant suaus, enmig d´un sol potent, amb to festiu i en general respectuós, president del comitè, Jaume Vila va llegir en català manifest de l´acte i llavors entrar a Palau on es va rebre els representants dels 4 sindicats del comitè d´empresa (CCOO,UGT,CGT,USOC) al comitè i els màxims responsables a nivell de Catalunya, els respectius secretaris generals dels sindicats, rebuts per representant de Presidència, Ciriaco Hidalgo, ja que el govern era reunit en sessió extraordinària, i caldrà una propera reunió per concretar accions i compromisos abans de la data de resposta d´itàlia.
Decebedor quan la notícia tan sols va sortir al TN Comarques de TV3, i ni el TN del migdia ni el de la nit, no va sortir res, així fer content en Montilla, no sigui que es visualitzi la desafecció d´obrers que esquerdi icona d´esquerres del PSC-PSOE. Caldrà estar amatents per saber els passos quefa en ferm , ja que les administracions han posar facilitats per requalificació d´actuals terrenys, nova ubicació i els sacrificis que paguem en darrer conveni excesius, que de tenir voluntat de no fer-se, conveni en mà es tirarien enrere, si el que vol és no fer res, com ha passat en d´altres ocasions de promeses milionàries, per fer empassar un molt mal conveni, que va rebre el No majoritari dels obrers a fàbrica, conscients d´admetre el xantatge sense cap garantia de nova factoria, que va tenir un si global ajustadissim, i que ha creat un malestar creixent amb els firmants , CCOO-UGT, molts d´ells que no van assistir ahir a manifestar-se.
Hi podeu deixar-hi els vostres comentaris a cadascuna d´elles que us apareixeran a galeria: